Industriell datakommunikation med anor

km-1Westermo grundades 1975 under den industriella datakommunikationens barndom. Tore Andersson, företagets grundare, såg behovet av tillförlitlig datakommunikation i industriell miljö på ett tidigt stadium. Den rådande standarden för datakommunikation vid den tiden var RS-232 som skulle kunna överföra data bara några meter och var störningskänlig för buller och jordslingor som finns i branschen. Lösningen var KM-1, en enkel men elegant isolerad korthållsmodem som skulle tillåta kommunikation upp till 18km.

Under de kommande 20 åren kom standarder för industriell datakommunikation som 20 mA strömslinga, RS-422 och RS-485 och Westermo kunde alltid erbjuda de mest pålitligt isolerade och skyddade lösningarna på marknaden. Med en stor del av denna utrustning letade sig in i industri skåp såg Westermo  fördelarna med DIN skena för sina kunder och introducerade den första industriella datakommunikationsprodukter på marknaden med en integrerad monteringsklämma. Detta klipp, som fortfarande används i dag, är egentligen utformad i höljet och gör monteringen av enheten både säker och smidig.

td-22År 1996 var Westermo åter nyskapande på marknaden när de såg de enorma fördelar för industriella användare om de på ett tillförlitligt sätt kunde ansluta till industriell utrustning i avlägsna obemannade platser. TD-22 var den första verkligt industriella telefonmodemet. Med inbyggt DIN-skene clip och utformade för att säkerställa kontinuerlig drift även i de värsta miljöer så bidorg TD-22 till att höja Westermos verksamhet till nya nivåer.

Allt eftersom industrin fortsatte att införa nya datakommunikationsstandarder var Westermo återigen en av de första på marknaden med produkter som stödde Ethernetstandarden för industriella tillämpningar. År 2000 lanserade Westermo ED-10 för att möjliggöra för gamla seriella protokoll att sändas över Ethernet. Eftersom trenden med Industrial Ethernet fortsatte ta fart började Westermo utveckla sina egna Ethernet-switchar för första gången och släpper SD-300 under 2003.

Under 2005 förvärvade Westermo, de industriella nätverkexpertrna, OnTime Networks AS att ge ett uppsving för managed Ethernet-switch verksamheten. Med detta förvärv kom teknik som FRNT, vilket gör att Westermo kan erbjuda de snabbaste healing ring nät tillgängliga för industrin.

ddw-100Det var 2006 som nästa stora innovation inträffade när Westermo såg potentialen i att använda SHDSL-teknik för att tillåta användare inom industrin att göra Ethernet-anslutningar över långa avstånd genom att återanvända gamla kablar. Wolverine DDW-100 föddes, en revolutionerande produkt som möjliggör stora besparingar i både tid och kostnad för kunden. Westermo fortsätter att leda vägen på denna marknad har anpassat tekniken ytterligare för att möjliggöra skapandet av robusta och säkra nätverk.

Första januari 2008 förvärvades Westermo av Beijer Electronics-koncernen, som har fortsatt att kanalisera ökade investeringar mot Westermo, och gör det möjligt för företaget att fortsätta att vidareutveckla innovativa produkter för den växande industriella Ethernet-marknaden.

rfi-10Med Ethernet-nätverk som blir allt mer komplexa och allt fler IP-protokoll som används av industrikunder såg Westermo fördelen av att ha sin egen plattformsoberoende mjukvarulösning för switchar. Under 2009 weos logolanserades Redfox Industrial Routing switch inklusive WeOS operativsystem. Denna otroligt robusta och lättanvända lösning har varit i centrum för varje Westermo-produkt efter detta datum.

viper_rangeWestermos förmåga att utforma industriella Ethernet-switchar för att fungera i de värsta miljöer ledde företaget att utforska nya intressanta marknader. En var i synnerhet den framväxande marknaden för Ethernet-nätverk på tåg. Ett nära samarbete med industrin resulterade i Westermo IP train solution inklusive en rad av de mest robusta switchar som någonsin konstruerats, Viper-familjen som släpptes 2012.

Westermo har nu sitt största R&D-team någonsin och fortsätter att vara ett företag som arbetar för att utveckla de bästa industriella nätverken.

  Begär offert

  Din kontaktinformation
  Namn:
  Företag:
  Land:
  Telefon:
  E-post-adress:
  Meddelande:
  Ja, jag vill prenumerera på Westermos nyhetsbrev.
  Prenumerationen kan avslutas när som helst och din E-postadress kommer inte att skickas vidare eller användas på något annat sätt.
  You do not have JavaScript: